Dames Hovoc besluiten seizoen met overwinning

di 16 apr, 20:08 Volleybal
Afbeelding

De dames van Hovoc sloten zaterdag 13 april het seizoen in de eigen Dendron Sporthal af tegen Volley Tilburg Dames 2. Hoewel Hovoc vorige week al de promotie naar de eerste divisie veiligstelde, gooide het er ook in de laatste wedstrijd niet met de pet naar: het won met 3-1.

De eerste set verliep spannend, beide teams deden weinig voor elkaar onder. Tilburg bleef steeds dichtbij. Aan Horster zijde moest veel worden geschakeld door tal van blessuregevallen. Desalniettemin hield Hovoc het hoofd koel. Het sleepte vol overtuiging de laatste punten van de set binnen en won met 25-23.

De tweede en derde set verliepen net als de eerste met pieken en dalen. Passend stonden de Horster dames af en toe onder druk, maar bij momenten werden mooie reddingen gemaakt. Ze streden voor hun puntjes en wonnen beide sets met 25-22.

De vierde set wil Hovoc het liefst vergeten. Een korte samenvatting zou zijn: soms ging het goed, maar vaak ging het minder. De laatste set van het seizoen ging dan ook met 14-25 verloren. Jammer om het seizoen te eindigen met een verloren set, maar dit konden de dames snel vergeten omdat de trots over de promotie naar de eerste divisie overheerst.

Tekst: Hovoc