Dames Hovoc zeker van promotie naar eerste divisie

ma 8 apr, 17:49 Volleybal

Hovoc Dames 1 speelde zaterdag 6 april tegen Stravoc uit Stramproy. Al voor de wedstrijd werd bekend dat de promotie naar de eerste divisie was veiliggesteld. Een 2-3 overwinning in Stramproy maakte het feestje helemaal compleet.

In de eerste set werd meteen duidelijk dat Stravoc de kersverse promovendus punten wilde afsnoepen. De set ging dan ook met 25-16 naar Stravoc. Het was duidelijk dat dit niet de bedoeling was van de dames uit Horst, de tweede set moest beter. Vanaf het begin werd er sterker gespeeld. Hovoc keek even tegen een achterstand aan maar kon vanaf 14-14 uitlopen. Ondanks een grote hoeveelheid servicefouten lukte het Hovoc om deze set met 22-25 te winnen.

De derde set begon nog minder goed dan de eerste. Het leek wel alsof Hovoc al bij voorbaat bij wilde komen van het spektakel dat ging volgen. Al snel liepen de Horster dames achter de feiten aan. De set werd relatief snel bepaald op 25-14 voor Stravoc.

In de vierde set ging het vanaf het begin gelijk op. Vanaf de tien punten kakte het spel weer in, maar twee time-outs misten hun uitwerking niet. Hoewel de wedstrijd bij 20-14 bepaald leek, bleef Hovoc vertrouwen houden en werken voor elke bal. Vol enthousiasme binnen en buiten het veld werd het vuurtje aangewakkerd. Door een steady service van Nadine Toma werd de set met 23-25 binnengehaald. In de allesbepalende vijfde set lukte alles aan de kant van Hovoc. Punt voor punt kon het de winst ruiken. Opnieuw zorgde Nadine Toma voor een voorsprong van zeven punten. Stravoc probeerde nog dichterbij te komen maar dit mocht niet meer baten.

Tekst: Hovoc