VC Trivia wint thuis moeizaam van Polaris

di 27 feb, 14:40 Volleybal

De dames van VC Trivia blijven winnen in de promotieklasse, maar zaterdag 24 februari ging het moeizamer dan de voorbije weken. VC Trivia miste in eigen huis de concentratie om de maximale winst te behalen tegen de rode lantaarndrager uit Helmond en moest genoegen nemen met 3-1.

VC Trivia begon met Ilse Jacobs als spelverdeler in de basis. In het begin was het zoeken naar de juiste afstemming. Bovendien werden de nodige servicefouten gemaakt. Toch wisten de dames uit Horst aan de Maas vrij eenvoudig weg te lopen bij de tegenstander. De voorsprong van zes punten hield echter niet lang stand. De dames uit Helmond verweerden zich en de foutenlast aan Triviazijde stapelde zich op. Bij een 21-21 stand stelde VC Trivia orde op zaken. Dit resulteerde in een setwinst van 25-22.

In de tweede set toonde VC Trivia wel zijn dominantie. Het kwam direct op 7-1. Vooral spelverdeler Ilse Jacobs had een groot aandeel in de setwinst. Het werd 25-14. De coach van VC Trivia wisselde in de derde set opnieuw door. Libero Femke Linders groeide in de wedstrijd en ook Danique Oomen toonde karakter door zes servicepunten achter elkaar te scoren. Met een voorsprong van tien punten (20-10) was het al snel een gelopen race. Toch nam de concentratie weer af en liet Trivia de tegenstander nog negen punten maken. De derde set werd nog wel gewonnen met 25-19, maar in de laatste set ging het mis. Met de overwinning op zak lukte het VC Trivia niet om geconcentreerd te blijven.

Bij een stand van 15-15 ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Ilse Jacobs moest geblesseerd het veld verlaten en de daaropvolgende time-out en wissels hadden niet het gewenste effect. Met een kater verlieten de Triviadames het veld.

Tekst: VC Trivia