VC Trivia dames 1 knalt het nieuwe jaar in

15 jan 2024, 08:35 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

De dames van VC Trivia speelden zaterdag 13 januari hun eerste wedstrijd van 2024 in Meterik, tegen Landgraaf. De uitwedstrijd eerder dit seizoen was een ware thriller die uiteindelijk in het voordeel van Trivia werd beslist. Een aantal maanden later was VC Trivia duidelijk de bovenliggende partij en won met 4-0.

De dames van VC Trivia kwamen goed uit de startblokken. In de derde servicerotatie werd al direct het verschil gemaakt door Ilse Bergs. Ze serveerde maar liefst tien punten achter elkaar en met een 15-3 voorsprong was de eerste set al beslist. Het werd uiteindelijk 25-13.

Ook in de tweede set was VC Trivia de bovenliggende partij en stond er al snel een ruime voorsprong op het scorebord. VC Landgraaf herpakte zich, nadat Trivia aanvallend te weinig tot scoren kwam. Met een stand van 14-14 pakte Laura Oomen de regie en met knap verdedigend werk wist libero Femke Linders een grote stempel op de wedstrijd te drukken. In de slotfase dreigde VC Trivia de voorsprong opnieuw in te leveren, maar de jonge dames hielden het hoofd koel en maakten de set af met 25-22.

In de derde set nam VC Landgraaf het initiatief, echter was dit van korte duur, want Meike Tacken serveerde de nodige punten achter elkaar. Na een time-out en een wissel aan Triviazijde, kwam de ploeg weer knap langszij en met een 18-18 tussenstand kwam de plaaggeest van Landgraaf, Ilse Bergs opnieuw aan service. Met zes servicepunten op rij was de derde set en daarmee de wedstrijd beslist (25-19).

In de vierde set was VC Trivia de weg even helemaal kwijt en liet het VC Langraaf geloven dat er een punt te halen was, want een 10-20 voorsprong is normaal gesproken een gelopen koers. Maar er ontpopte zich een wonder in de nieuwe sporthal van VC Trivia. Laura Oomen, die nog maar kort ingewisseld was, serveerde VC Trivia terug in de set tot 21-21. VC Landgraaf pakte nog wel het volgende punt, maar Danique Oomen maakte het met haar service af (25-22).