Dames Set Up verliezen in vijfsetter van VC Landgraaf DS1

ma 13 nov., 14:06 Volleybal
Afbeelding

Het eerste damesteam van Set Up diende maandag 6 november aan te treden tegen VC Landgraaf. In Zuid-Limburg verloren de Meerlose dames na een spannende wedstrijd met 3-2.

Set Up begon de eerste set sterk. Door een sterke service kwam het al snel op voorsprong. Ook daarna bleef het goed en enthousiast spelen, waardoor het de voorsprong steeds verder uitbreidde. Uiteindelijk won Set Up de set met 17-25. Ook in de tweede set waren de Meerlose servedruk en het spel uitstekend. Set Up werd steeds enthousiaster, terwijl Landgraaf zijn enthousiasme juist verloor, met een 19-25 setstand als gevolg.

In de derde en vierde set kwam Landgraaf DS1 beter in de wedstrijd. Het had een sterkere service die Set Up minder onder controle kreeg. Toch herpakten de Meerlose dames zich en hielpen ze zichzelf weer terug in de wedstrijd. Tijdens deze sets waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Hierdoor werden er veel lange rally’s gespeeld die voor het publiek leuk waren om te zien. Omdat Set Up zowel de derde (25-23) als de vierde set (25-20) verloor, was een vijfde set noodzakelijk. Daarin bouwde Set Up door een goede service een 1-5 voorsprong op. Daarna kwam Landgraaf op een 8-7 voorsprong door een goede service en een sterk blok. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk maakte Landgraaf DS1 toch meer punten, waardoor het de laatste set won met 15-11.

Tekst: VC Set Up