Ook Avance buigt voor VC Trivia dames 1

do 2 feb., 09:00 Volleybal
Afbeelding

De dames van VC Trivia namen het zaterdag 28 januari in eigen huis op tegen Avance. Het team uit Sambeek begon fel en bracht de eerste set op zijn naam. VC Trivia moest daarna alle zeilen bijzetten, maar won uiteindelijk overtuigend met 3-1. Hierdoor blijft het ongeslagen koploper. 

Avance begon de eerste set goed. Het liep tot twee keer toe uit op VC Trivia. Dit leidde tot twee setpoints. VC Trivia wist ze allebei weg te werken, maar bij een stand van 24-24 ging het opnieuw in de fout. Ditmaal deelde Avance wél de genadeklap uit. In de tweede set herpakte VC Trivia zich al snel. De servicedruk nam toe en dit resulteerde in een voorsprong van zes punten. De set werd uiteindelijk met 25-17 binnengeslagen. 

Met de gelijke stand op het scorebord en de flow van de tweede set in het achterhoofd begon VC Trivia ook goed aan de derde set. Maar halverwege zakte VC Trivia weg. De time-outs hadden niet het gewenste effect, waarna Ilse Bergs in het spel werd gebracht. Zij pakte meteen de regie en maakte met een goede service het verschil: 25-21.

De winst was nu binnen handbereik. Dit zorgde in de vierde set nog even voor spanning. Met de nodige aanwijzingen, maar ook met veel overgave, wist VC Trivia te zorgen voor een ommekeer. De set werd overtuigend met 25-16 gewonnen.

Tekst: VC Trivia