Kampioenschap VC Trivia DS1 in zicht

15 feb 2023, 12:46 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia speelden zaterdag 11 februari de topper tegen de nummer twee op de ranglijst, MVC’64 uit Maashees. VC Trivia won overtuigend met 4-0, waardoor het nu met vijftien punten voorsprong en nog vijf wedstrijden te spelen bijna niet meer is in te halen.

VC Trivia moest het doen zonder vaste waarde Sanne Bergs. Dit betekende een terugkeer in de basis voor Danique Oomen, die meteen haar stempel drukte. VC Trivia begon fel aan de wedstrijd. Gedurende de eerste set ging het spelbeeld op en neer. Dit was naar later bleek ook het beeld van de gehele wedstrijd. VC Trivia speelde bij momenten sterk en zette met strak aanvals- en servicespel de tegenstander onder druk. Vervolgens liet het MVC’64 door slordigheden geregeld terugkomen van een ruime achterstand. Dit resulteerde in een spannend slotakkoord van de eerste set. VC Trivia bleef rustig en won met 25-23.

In de tweede set bouwde VC Trivia al snel een ruime voorsprong op. Ditmaal wist het de voorsprong wel vast te houden en werkte het toe naar een ruime setwinst: 25-18. In de derde set slopen er weer meer persoonlijke fouten in het spel van VC Trivia, maar MVC’64 was niet bij machte om optimaal te profiteren van de foutenlast. De tegenstander uit Maashees pakte nog wel even een kleine voorsprong, maar die werd na een wissel aan Trivia-zijde meteen ongedaan gemaakt. VC Trivia won met 25-22.

De wedstrijd was gespeeld en de strijd om het kampioenschap wellicht ook, maar toch wilde VC Trivia geen set meer afgeven. Ondanks het wisselvallige spel wist VC Trivia met veel inzet, waarbij het diep moest gaan, de volle buit binnen te halen. De laatste set werd gewonnen met 25-19.