VC Trivia dames 1 neemt met volle winst afscheid Dendronhal

3 apr 2023, 10:46 Volleybal

Vijf seizoenen speelde VC Trivia al haar thuiswedstrijden in de Dendronhal te Horst. Met een 4-0 overwinning tegen rode lantaarndrager Vocala nam het zaterdag 1 april in stijl afscheid van de Dendronhal. In de promotieklasse zal het team spelen in de nieuwe sporthal in Meterik.

VC Trivia begon oppermachtig aan de wedstrijd en blies haar tegenstander letterlijk van het veld. Een nieuw record werd gevestigd: de set werd gewonnen met 25-6. Doordat VC Trivia zoveel initiatief toonde, kon Ilse Jacobs haar debuut maken voor het eerste damesteam. Ze deed dit met verve.

In de tweede set begon VC Trivia erg onrustig. De servicepass bleef wel op niveau, maar met name in de rally miste VC Trivia de juiste concentratie om de druk hoog te houden. Vocala kreeg zowaar meer vertrouwen, waardoor het lange tijd aangehaakt bleef. VC Trivia moest in de eindfase even een tandje bijzetten om het verschil te maken, maar wist de set te winnen met 25-22.

In de derde set kwam VC Trivia weer in haar spel. Met de nodige servicedruk werd de tegenstander weer met de rug tegen de muur gezet. Een gretige Lotte Hesen zorgde voor meer aanvalspower. De set werd met een ruime marge gewonnen: 25-15.

Met het winnen van de derde set stelde VC Trivia haar zeventiende overwinning op rij veilig. Dit was nog niet genoeg. Ook in de vierde set was Trivia de bovenliggende partij. Ondanks meer slordigheden bleef er steeds een voorsprong van drie tot vijf punten op het scorebord. In de eindfase zette Ilse Bergs het team op setpoint, op aangeven van debutant Ilse Jacobs.

Overigens behaalden afgelopen week ook dames recreanten 2 en de teams nivo 5.1 en nivo 5.2 van VC Trivia het kampioenschap.

Tekst: VC Trivia