VC Trivia pakt opnieuw de volle winst

ma 6 nov., 11:26 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

Amper twee dagen na de overwinning op Furos uit Kerkrade mochten de dames van VC Trivia zaterdag 4 november wederom aan de bak. In Helmond won VC Trivia met 0-4 van Polaris. Daarmee vonden de Horster de dames aansluiting bij de top van de promotieklasse.

VC Trivia kwam fel uit de startblokken, wat al snel resulteerde in een voorsprong van acht punten. Met het nodige servicegeweld werd de voorsprong zelfs nog verder uitgebouwd. VC Trivia won de eerste set met 13-25.

Zoals zo vaak bij een ruime setwinst, trad daarna gemakzucht in in het spel van Trivia. Het pakte nog wel een voorsprong van vijf punten in de tweede set, maar Polaris vond geleidelijk de aansluiting. Bij een stand van 17-17 maakte Meike Tacken haar opwachting voor Trivia. Daarna zorgde Teuntje van Rengs voor het verschil met haar service, met als gevolg twee setpoints voor Trivia. Nadat Polaris er een had weggewerkt, volgde een time-out door de coach van Trivia. Polaris serveerde vervolgens uit, waarmee ook de tweede set werd veiliggesteld: 23-25.

In de derde set startte Trivia met alle wisselspelers in de basis. Dit zorgde voor nieuw elan. Met veel energie werd binnen no time een 1-9 voorsprong gepakt. Polaris wist met het nodige kunst- en vliegwerk het spel van Trivia nog even te ontregelen, maar Ilse Jacobs gooide met zes servicepunten op rij de wedstrijd definitief in het slot: 15-25.

In de vierde set kwam Trivia geen enkel moment meer in de problemen. Ditmaal was het Ilse Bergs die met haar service het verschil maakte. Aan het einde van de set kwam Meike Tacken helemaal los: ze scoorde het ene na het andere punt.

Tekst: VC Trivia