VC Trivia herovert koppositie

24 jan. 2023, 10:52 Sport
Ton Sieben
Afbeelding

De dames van VC Trivia begonnen de tweede seizoenshelft op zaterdag 14 januari met een thuiswedstrijd tegen VCP. Het team uit Oploo werd overtuigend met 4-0 verslagen. Hierdoor heroverde VC Trivia de koppositie.

VC Trivia kwam in de eerste set fel uit de startblokken. VCP begon nog wel met de service, maar deze werd direct gepareerd door VC Trivia. VC Trivia zette de tegenstander klem door met veel servicedruk en felheid in de rally de punten snel binnen te slaan. De set werd dan ook met 25-10 gewonnen. Met veel beleving pakte VC Trivia in de tweede set VCP opnieuw bij de strot. Eugenie van Lin deelde met een enorm grote serviceserie de genadeklap uit, 25-9. 

Vanaf de derde set speelde VC Trivia met een andere opstelling. Dit maakte dat het in de eerste fase op zoek was naar afstemming. Maar onder leiding van een van de uitblinkers, Chelle Korstjaans, wist het al snel het heft opnieuw in handen te nemen. De derde set werd met 25-15 gewonnen. In de vierde set begon VC Trivia opnieuw fel. Al snel stond een 5-0 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment sloop er meer gemakzucht in het team en werden meer persoonlijke foutjes gemaakt. Dit leidde tot enkele wissels die voor een ommekeer zorgden. VC Trivia kwam nimmer echt in de problemen en won de laatste set met 25-20.