Zwaar bevochten overwinning VC Trivia dames 1

13 mrt 2023, 13:44 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia speelden zaterdag 11 maart de streekderby tegen Athos ‘70 uit Sevenum. In een wedstrijd vol spanning en hoog oplopende emoties wist VC Trivia in de vijfde set een matchpoint van Athos ‘70 weg te spelen en de set met 16-14 te winnen. Hierdoor is het nog altijd ongeslagen.

VC Trivia zocht in het begin van de wedstrijd duidelijk naar afstemming. Er werden veel fouten in de passing gemaakt, waardoor Athos ‘70 meer vertrouwen kreeg. De eerste set ging dan ook met 17-25 naar de bezoekers.

VC Trivia begon de tweede set voortvarend. Al snel stond er een voorsprong van zes punten op het scorebord, die daarna geleidelijk werd uitgebreid. Dit resulteerde in een ruime setwinst van 25-15. Deze opleving was maar van korte duur: in de derde set slopen de persoonlijke fouten weer in het spel van VC Trivia. Het werd 21-25 voor de bezoekers en wederom moest VC Trivia aan de bak. In de vierde set pakte de thuisploeg, mede onder leiding van libero Femke Linders, het initiatief en Trivia won met een ruime voorsprong (25-19).

Een vijfde set, de eerste van dit seizoen, moest voor de beslissing zorgen. VC Trivia begon opnieuw slordig, waardoor Athos ‘70 met een voorsprong van drie punten wisselde van speelhelft. VC Trivia moest diep gaan om de achterstand ongedaan te maken. Uiteindelijk kwam Athos ‘70 op twee matchpoints. Het eerste matchpoint, met 12-14, werd ongedaan gemaakt . Daarna kreeg Ilse Bergs de opdracht om goed te serveren. De spanning was om te snijden, maar ze bleef cool en wist VC Trivia naar de overwinning te serveren.

Tekst: VC Trivia
Beeld: Ton Sieben