Dames Set Up winnen met 1-3 in Budel

3 apr 2023, 09:11 Volleybal

Nadat de dames van Set Up vorige week weer de koppositie pakten, stond vrijdag 31 maart de uitwedstrijd tegen Ledûb op het programma. In Budel gaven de Meerlose dames de tegenstander geen schijn van kans: ze wonnen met 1-3.

Set Up begon de eerste set meteen sterk. Al snel stond een voorsprong van 2-7 op het scorebord. Ledûb kreeg geen kans om aan te haken. Via een sterke service van Janne bouwden de Meerlose dames de voorsprong verder uit naar 8-19. Uiteindelijk werd de set na een knaller van Sem glansrijk binnengehaald met 9-25.

Set Up begon de tweede set wat minder sterk. Ledûb pakte een voorsprong van 10-6 maar vanaf toen ging het gelijk op. In de spannende slotfase kwam Set Up op 23-24 als eerste op setpoint. Dit wist het echter niet te verzilveren. Daarna kwam er op 25-24 een setpoint voor Ledûb. Set Up gaf evenwel niets meer af en scoorde drie knallers, met als resultaat een setwinst van 25-27.

In de derde set werd de pass netjes verzorgd en kon Lisanne kon het spel mooi verdelen. Set Up hield continu een voorsprong. Via een sterke service van Mirthe werd ook deze set overtuigend gewonnen met 15-25. De winst was binnen, maar de ambitie was de volle vijf punten binnen te halen. Maar na een sterke service van de dames uit Budel keek Set Up in de vierde set tegen een 9-3 achterstand aan. Ledûb bouwde zijn voorsprong verder uit naar 18-11. Set Up kwam vanuit 22-15 nog sterk terug tot 24-20, maar maakte het net niet af en verloor de set met 25-20.

Tekst: Set Up