Dames VC Trivia met verlies de winterstop in

18 dec 2023, 09:22 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

Na de mooie overwinning op VC Velden speelden de dames van VC Trivia vrijdag 15 december tegen de nummer 1, VC Kessel. VC Trivia kon de stijgende lijn niet voortzetten en verloor vooral van zichzelf. Ondanks het teleurstellende spel werd toch nog een punt mee naar huis genomen: 3-1.

Beide ploegen begonnen onrustig aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een grote foutenlast over en weer. Als een duveltje uit een doosje wist VC Trivia aan het einde van de set brutaal de voorsprong te pakken en direct het eerste setpoint te verzilveren: 23-25. Met matig spel een voorsprong pakken, dan zou een stunt er misschien in kunnen zitten. VC Trivia zakte vervolgens echter door het ijs. VC Kessel kwam vrij eenvoudig aan een ruime voorsprong in de tweede set en tankte het nodige vertrouwen. Bij VC Trivia gebeurde het tegenovergestelde, waardoor het vooral tegen zichzelf ging spelen, met 25-10 als resultaat. Deze klap denderde voort in de derde set. Ook de nodige wissels konden het verschil niet maken, waardoor VC Kessel op rozen kwam te zitten en uiteindelijk met 25-14 wist te winnen.

Libero Femke Linders en buitenspeler Teuntje van Rengs probeerden het team op sleeptouw te nemen. Met name hun stabiele spel zorgde ervoor dat de offday toch nog enkele lichtpuntjes kende. VC Trivia speelde in de vierde set een stuk beter. Het spel, maar ook het vertrouwen was nog broos, waardoor een voorsprong van drie punten geen stand hield. VC Kessel en Trivia gingen tot aan het einde van de set gelijk op. De set werd uiteindelijk beslist door het team met de meeste overtuiging: VC Kessel won met 25-23.

Tekst: VC Trivia