Dames 1 VC Trivia verslaan VC Velden

11 dec 2023, 11:55 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia namen het zaterdag 9 december in Meterik op tegen VC Velden. VC Trivia wist de stijgende lijn van de afgelopen weken voort te zetten en knokte zich met de steun van een volgepakte hal naar een 3-1 overwinning.

Van meet af aan was VC Trivia dominant. Al vroeg in de eerste set kwam het op een voorsprong van vijf punten. Die hield lange tijd stand en werd zelfs uitgebouwd tot acht punten. In de eindfase werd het toch nog billenknijpen. VC Trivia probeerde de tegenstander te ontregelen, maar dat had aanvankelijk niet het gewenste effect. VC Velden kwam tot een punt terug. Nadat Meike Tacken haar opwachting had gemaakt, nam Trivia het heft weer in handen en won het de eerste set met 25-21.

In de tweede set had VC Trivia het veel moeilijker. De servicedruk van de thuisploeg nam af en de tegenstander kreeg meer grip op de wedstrijd. De wisselingen aan Triviazijde hadden niet het gewenste effect, waardoor VC Velden vrij eenvoudig won met 17-25. Beide teams waren vanaf dat moment aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde in lange rally’s. Pas aan het einde van de set kreeg VC Trivia, mede door een uitblinkende Isa Tacken en een goede service van Danique Oomen, meer grip op de tegenstander. De set werd met 25-21 gewonnen.

In de vierde set begon VC Trivia nog slordig, maar geleidelijk kwam eruit wat al lange tijd in de lucht hing: volledige dominantie. Met name Ilse Bergs blonk deze set uit. VC Trivia pakte een ruime voorsprong. Nog even leek VC Velden terug te komen, maar uiteindelijk wist VC Trivia een van de vele matchpoints te verzilveren en zo de laatste set met 25-22 op zijn naam te schrijven.

Tekst: VC Trivia