Zwaarbevochten overwinning VC Trivia

21 nov 2023, 09:58 Volleybal

De dames van VC Trivia namen het zaterdag 18 november in eigen huis op tegen VC Grashoek. Aanvankelijk leek VC Trivia op rozen te zitten, maar wisselvalligheid blijft het team parten spelen. Het kroop uiteindelijk door het oog van de naald met een 3-2 overwinning.

VC Trivia won de eerste set met 25-13. In de tweede set gingen beide teams gelijk op. Ook nu slopen persoonlijke fouten in het spel van Trivia. Een voorsprong van zes punten werd net zo makkelijk weer weggeven in een serviceserie van de tegenstander. Met als resultaat dat VC Grashoek met overtuiging ging spelen. Dit had tot gevolg dat VC Trivia de tweede en derde set verloor.

VC Trivia was zichtbaar op zoek naar vertrouwen. Het gebrek aan rust en nauwkeurigheid aan de bal moest worden gecompenseerd met strijdlust. VC Trivia leek steeds meer de bovenliggende partij te worden, maar VC Grashoek bleef zich hevig verzetten, met name door vele tactische ballen. In de eindfase lukte het VC Trivia om als eerste op setpoint te komen. VC Grashoek wist dit echter tot drie keer toe weg te spelen. Uiteindelijk pakte VC Trivia toch de setwinst.

In de vijfde set nam VC Grashoek het initiatief. Met een paar punten voorsprong werd er van kant gewisseld. Na een time-out van Trivia volgde een ommekeer. VC Trivia boog de achterstand om. Grashoek leek bijna op matchpoint te komen, maar met enig fortuin wist Danique Oomen de bal nog tegen een hand van de tegenstander te plaatsen. Uiteindelijk maakte ze met een harde aanval het matchpoint.

Tekst: VC Trivia