Kampioenschap voor VC Trivia Dames 1

27 mrt 2023, 11:39 Volleybal
Afbeelding

Zonder zelf in actie te komen behaalden de dames van Trivia vrijdag 24 maart het kampioenschap. Een dag later bond de kersverse kampioen in eigen huis Somas Activia uit Sint Anthonis met 3-1 aan de zegekar. 

Trivia was van meet af aan de torenhoge favoriet voor het kampioenschap van de 1e klasse H. Met deze druk begon het jonge en ambitieuze team, dat vier nieuwe spelers moest inpassen, aan de competitie. De ploeg groeide zichtbaar gedurende het seizoen en wist de concurrentie op ruime afstand te houden. Dit resulteerde drie wedstrijden voor het einde in het ultieme eindresultaat: het kampioenschap, maar belangrijker nog voor de vereniging, promotie naar de Promotieklasse. 

Voor de wedstrijd tegen Activia was de volgepakte en sfeervolle Dendron sporthal in Horst, het thuishonk van Hovoc, voor even omgedoopt in het Triviaans Blauw. VC Trivia begon nerveus aan de wedstrijd. De passing liep niet en tot overmaat van ramp moest het spel tijdelijk onderbroken worden door een blessure van de aanvoerder van VC Trivia. Deze mentale tik kwam het team in de eerste set niet meer te boven (18-25). 

VC Trivia pakte in de tweede set ondanks de extra druk de regie. Spelverdeler Sanne Bergs wist met name Teuntje van Rengs vleugels te geven. Het ene na het andere punt werd gescoord, waardoor VC Trivia met 25-16 de stand weer in evenwicht bracht. Onder luid applaus van het thuispubliek gingen de dames uit Horst aan de Maas op zoek naar de zestiende overwinning op rij. De derde set werd met dezelfde overmacht gewonnen. De vierde set onderstreepte nog maar eens de teamgeest van VC Trivia: alle spelers kwamen aan bod en het laatste punt van de wedstrijd werd gescoord door één van de aanstormende talenten. De 3-1 winst werd daarna groots gevierd. 

Het eerste damesteam was overigens niet het enige Trivia-team dat het kampioenschap in de wacht sleepte: ook VC Trivia Dames 4 werd al ruim voor het einde van het seizoen kampioen. 

Tekst: VC Trivia