Dames VC Trivia strijdend ten onder

6 dec 2023, 11:24 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

Het eerste damesteam van VC Trivia speelde zaterdag 2 december de uitwedstrijd tegen Livoc uit Liessel. VC Trivia toonde karakter en zorgde voor een mooie wedstrijd, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 3-1.

Dat VC Trivia de stijgende lijn te pakken heeft, werd al vroeg in de wedstrijd zichtbaar. Het ging gelijk op met de thuisploeg en liet zien dat het over de nodige aanvallende kwaliteiten beschikt. In het midden van de set ging het even helemaal mis aan Trivia-zijde: de grip op de service van Livoc was weg, waardoor Livoc op een riante voorsprong kwam. Dit resulteerde in een setwinst van 25-16. VC Trivia toonde vervolgens karakter door in de tweede set meer lef te tonen. Toch pakte Livoc opnieuw een ruime voorsprong. Teuntje van Rengs wist met een serviceserie de stand weer gelijk te trekken tot 16-16. Dit was het startsein voor een spannende ontknoping. Bij de stand van 24-24 zag de scheidsrechter niet dat de tegenstander de bal vier keer speelde, met als gevolg een setpoint voor Livoc. Dit benutte de Liesselse ploeg, waardoor Trivia opnieuw met lege handen stond.

Aan het begin van de derde set scoorde Danique Oomen twee mooie punten. Ook Isa Tacken liet zich zien. Met een 4-10 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar VC Trivia zakte ver weg en gaf de set uit handen. Het werd uiteindelijk 25-20 voor Livoc. Deze nieuwe domper voor Trivia werkte door aan het begin van de vierde set. Na een time-out bij 8-3 voor Livoc stond er opeens een ander Trivia. Er werd gespeeld alsof het de winnende set was. Met name Meike Tacken kwam sterk terug in de wedstrijd en scoorde er lustig op los. Een achterstand werd weggewerkt en Trivia won met 23-25.

Tekst: VC Trivia