Ondanks sterke start slechts een punt voor VC Trivia

ma 22 jan, 13:36 Volleybal
Afbeelding

De dames van VC Trivia reisden zaterdag 20 januari naar het winterse Valkenburg om daar de strijd aan te binden met SEC. VC Trivia begon sterk aan de wedstrijd maar moest uiteindelijk toch buigen: 3-1.

Van het gat van vijftien punten op de ranglijst tussen VC Trivia en SEC was tijdens de openingsfase niets zichtbaar. VC Trivia speelde in die fase erg volwassen. Met veel aanvalsvariatie en ook een hoger tempo dan normaal werden de lange dames van SEC bij tijd en wijle verrast. VC Trivia nam brutaal de leiding in een volgepakte hal en gaf die niet meer uit handen. Strijdend werd de 22-25 setwinst gepakt.

Ook in de tweede set toonde VC Trivia lef, maar SEC groeide in de wedstrijd en pakte al snel een voorsprong van vijf punten. Die werd weer teniet gedaan door een knappe serviceserie van Meike Tacken. Vanaf 17-17 werd het billenknijpen voor iedereen. VC Trivia kwam als eerste op setpoint (23-24) en een stunt hing in de lucht. Toch werd het tactisch steekspel uiteindelijk in het voordeel van SEC beslecht: 26-24.

In de volgende sets leek VC Trivia te ondervinden van de mentale tik die het had gekregen van SEC. Het probeerde met passie en strijd het tij te keren, onder leiding van de opnieuw uitblinkende libero Femke Linders, die zelfs de muur opzocht om een bal terug het veld in te spelen. SEC toonde dat het de nodige ervaring in de ploeg heeft om een tegenstander de wil op te leggen. VC Trivia verloor de derde en vierde set dan ook met respectievelijk 25-17 en 25-15.

Tekst: VC Trivia