Dames Set Up hebben geen kind aan VC Landgraaf

ma 26 feb, 09:36 Volleybal

De dames van Set Up hebben zaterdag 24 februari in de thuiswedstrijd tegen VC Landgraaf revanche genomen voor de 3-2 nederlaag in Landgraaf, eerder dit seizoen. Dankzij een 4-0 overwinning bleven de punten in Meerlo.

Set Up begon de eerste set voorzichtig. Toch kwam het snel op een 7-4 voorsprong. Door degelijk spel bleef deze voorsprong continu behouden. Janne serveerde met een sterke servicereeks de set uit met 25-20. De Meerlose dames begonnen de tweede set vervolgens meteen goed met een voorsprong van 11-6 door sterk aanvallend spel. Lisanne verdeelde het spel goed en er werden mooie punten gescoord. Een sterke servicereeks van Romee leidde tot een voorsprong van 21-12. Uiteindelijk werd de set met 25-17 gewonnen.

Ook in de derde set ging Set Up voortvarend van start. Doordat Ylva veel van de grond haalde, scoorde Set Up weer geregeld punten. Mede door een sterke servicepass kwam een tussenstand van 21-14 op het scorebord. Rian sloeg vervolgens de verlossende punten hard binnen: 25-20.

In de vierde set liep Set Up snel uit naar een voorsprong van 15-6. Een mindere fase leidde tot 15-10 en een time-out voor Set Up. Landgraaf kwam terug tot 18-18.

Daarna bleef het spannend tot de laatste punten. Door slimme ballen van Sem en Lisanne werd de set ten slotte binnengehaald met 26-24.

Tekst: VC Set Up