Nipte overwinning voor dames Set Up

29 jan 2024, 10:01 Volleybal

De dames van Set Up namen het zaterdag 27 januari in de eigen sporthal ’t Brugeind op tegen Hands Up. Na een spannende wedstrijd werden de dames uit Berlicum met een 3-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

In de eerste set golfde het spel op en neer. Vanaf een stand van 22-22 werd het uitermate spannend. Met behulp van aanvoerder Sem harkte Set Up uiteindelijk de laatste paar punten van de set binnen: 26-24. Set Up begon de tweede set slecht, maar herstelde zich ook weer snel: van 2-6 naar 7-7. In het middenstuk van de set kreeg het veel servicepunten van de tegenstander om de oren. Dit resulteerde in een tussenstand van 15-20. Uiteindelijk kwam Set Up nog terug tot 23-24, maar de set werd besloten met een foutservice in het nadeel van de thuisploeg.

In de derde set stond Set Up vanaf het begin op achterstand. Pas richting het einde van de set herpakte het team zich. Een goede servicereeks van Amy bracht de stand terug naar 19-23. Vervolgens liet Kim zien dat zij eveneens een prima service in huis heeft. Daardoor stond het ineens 24-24. Na een spannend slot ging Hands Up er echter toch met de setwinst vandoor: 29-31.

In de vierde set waren de service en servicepass van Set Up beter. Romee en Amy blokten de ene na de ander bal af en de tegenstander verloor de hoop op een goede afloop. Op 24-11 werd het setpunt meteen verzilverd. Toen in de beslissende vijfde set Janne aan service kwam, werd het ene na het andere punt gescoord. Na een paar minuten stond er 10-2 op het scorebord. Daarna was de eer aan Sem en Amy om de wedstrijd te eindigen. Dit gebeurde dan ook.

Tekst: VC Set Up