VC Trivia dames 1 strijdend naar winst in Kerkrade

5 feb 2024, 10:08 Volleybal

De dames van VC Trivia reisden zaterdag 3 februari af naar Kerkrade voor de ontmoeting met Furos. In een koude hal aan de Duitse grens volleybalde VC Trivia zich strijdend naar de winst: 1-3.

VC Trivia begon scherp aan de wedstrijd. Met goed serverend werk en zorgvuldig en snel rallyspel zette het de thuisploeg onder druk en bouwde het een voorsprong van vijf punten op. Die werd door een knappe serviceserie van Furos weggespeeld, waardoor het tot aan het einde van de set spannend bleef. Na een time-out op 23-23 pakte VC Trivia de side-out en serveerde Teuntje van Rengs knap het laatste punt.

Furos bleef met lef spelen. Dit zorgde ervoor dat de persoonlijke fouten aan Trivia zijde zich opstapelden. Met name in de service en rallypass kwam Trivia te kort. Sanne Bergs moest alle zeilen bijzetten om de aanvallers aan het net te bereiken. Dit deed ze met verve, maar desondanks liep Furos uit tot een voorsprong van zeven punten. Trivia zette na enkele wissels nog wel een eindsprint in, maar deze kwam te laat: het werd 25-16 voor Furos.

Dat er uit een ander vaatje moest worden getapt was duidelijk, maar het lukte VC Trivia niet om het niveau van de week ervoor te halen. Furos bleek en bleef een ware plaaggeest. Dit moest worden gecompenseerd met veel strijd. Die leverde het jonge team, met onder andere Meike Tacken als gangmaker. In het midden van de derde set werd een gat van zeven punten geslagen, waardoor VC Trivia met 1-2 in sets op voorsprong kwam (18-25). In de vierde set ging het ook lange tijd gelijk op, maar aan het einde wist Sanne Bergs het verschil te maken en de winst veilig te stellen met 20-25.

Tekst: VC Trivia