Overtuigende winst na stroeve start dames VC Trivia

29 jan 2024, 11:38 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

Overtuigende winst na stroeve start dames VC Trivia

De dames van VC Trivia kwamen zaterdag 27 januari in eigen huis in actie tegen Livoc uit Liessel. VC Trivia verloor de eerste set, maar kwam met veel overtuiging terug in de wedstrijd en won uiteindelijk met 3-1.

VC Trivia kwam in de openingsfase van de eerste set al snel op achterstand. De inzet was er wel, maar door onnodige persoonlijke fouten bleek het een enorme uitdaging om de punten bij elkaar te sprokkelen. VC Trivia boog ten slotte met 17-25. Met twee wissels aan Triviazijde begonnen de dames totaal anders aan de tweede set. Isa en Meike Tacken brachten meer vuur in de wedstrijd, waardoor VC Trivia van meet af aan heer en meester was. Ze lieten niets heel van de euforie bij Livoc. Trivia won met 25-12.

In de derde set ging het lange tijd gelijk op. De spanning in het veld, maar ook op de tribune was om te snijden. Het publiek ging zich geleidelijk meer roeren, wat zorgde voor een mooie volleybalsfeer. Aan het einde van de derde set wist VC Trivia door de servicedruk van Lotte Hesen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Livoc dreigde nog wel aansluiting te vinden, maar na een time-out aan Triviazijde serveerde Livoc in het net en werd het 25-22. De ploeg uit Liessel was het vertrouwen kwijt en VC Trivia deed er nog een schepje bovenop. Op een gegeven moment lukte vrijwel alles, waardoor de dames van VC Trivia zich swingend naar de setwinst volleybalden. Met 25-14 werd de set, en daarmee ook de wedstrijd, overtuigend gewonnen.

Tekst: VC Trivia

Beeld: Ton Sieben