Dames Set Up stellen promotie veilig

ma 8 apr, 15:45 Volleybal

Voor de dames van Set Up stond zaterdag 6 april een belangrijke wedstrijd op het programma. Uit tegen Volley Tilburg DS4 moesten de Meerlose dames twee sets winnen om zeker te zijn van promotie naar de tweede divisie.

In de eerste set scoorde Set Up bal na bal dankzij sterke serviceseries en Kim die slim het spel verdeelde. Bij een voorsprong van 10-19 was de eerste set al bijna binnen. Tilburg kwam vervolgens wat meer in zijn spel, maar via 19-23 wist Set Up deze set met 20-25 binnen te slepen.

In de tweede set liet Set Up Tilburg meer aanvallen. Zelf speelde het slordig, alsof er onbewust toch druk op het team lag. Een en ander resulteerde in een setverlies van 25-15. De derde set begon hetzelfde als de tweede. Set Up deed z’n best om enthousiast te blijven en te scoren, maar Tilburg had een sterk blok staan waar moeilijk doorheen viel te komen. Dankzij een goede serie van Marlon kwam Set Up toch op een 8-10 voorsprong. Maar Tilburg kwam al snel weer langszij en besliste de set uiteindelijk met 25-19 in zijn voordeel.

De vierde set bood Set Up de laatste kans om deze dag de promotie veilig te stellen. Het begon sterk en de druk leek verdwenen van de Meerlose schouders. Met rustig en mooi spel kwam Set Up op voorsprong, hoewel Tilburg dichtbij bleef. Een doortikbal van Kim op instructie van Ylva leidde tot een setpoint op 20-24. Een mooie service van Mel en een prachtig killblock van Romee en Kim bezorgde de Meerlose dames vervolgens de setwinst en promotie naar de tweede divisie. Dat de vijfde set met 15-9 werd verloren en de wedstrijd daardoor eindigde in een 3-2 overwinning voor Tilburg deed minder ter zake.

Tekst: Set Up