VC Trivia verliest laatste thuiswedstrijd

wo 10 apr, 16:50 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia verloren zaterdag 6 april hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen van VC Kessel: 1-3. Voor VC Trivia stond er niets meer op het spel. De nummer 2 van de ranglijst daarentegen moest maximaal winnen om nog een sprankje hoop te houden op het kampioenschap.

VC Trivia kende een goede start. Het bleef vrij eenvoudig in het spoor van VC Kessel, dat zichtbaar moeite had om het spel te maken. Wellicht dat de zenuwen hierbij een rol speelden. Aan beide kanten werden de nodige fouten gemaakt en daardoor bleven beide teams in elkaars spoor tot aan 19-19. VC Kessel voerde vervolgens de druk op en bij Trivia ging vrijwel alles fout, met als resultaat een 20-25 eindstand.

In de tweede set bleef Trivia in het ongeloof hangen. Het kwam al snel op grote achterstand en verloor uiteindelijk met 11-25. De coach van VC Trivia besloot pas in de derde set in te grijpen, waarschijnlijk om zo de wisselspelers niet met een enorme opdracht op te zadelen. Dit pakte goed uit, want VC Trivia speelde weer met meer lef en plezier. Dit resulteerde in een voorsprong van vijf punten. In het midden van de set kwam VC Kessel weer langszij. Door een serviceserie van acht punten liep VC Kessel vrij eenvoudig weg bij Trivia: 20-25. In de vierde set werkte VC Trivia wel hard, maar de overtuiging was er niet. Set (14-25) en wedstrijd (1-3) gingen als een nachtkaars uit.

Tekst: VC Trivia