VC Limax te sterk voor VC Trivia

ma 18 mrt, 11:48 Volleybal
Ton Sieben

De dames van VC Trivia namen het zaterdag 16 maart in eigen huis op tegen de koploper, VC Limax. VC Trivia begon goed, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de dames uit Linne: 0-4. Vóór de wedstrijd verlengde VC Trivia het contract met trainer-coach Guus Wilbers.

VC Trivia begon fel en kon in de eerste set in het spoor blijven van Limax. Trivia wist geregeld een voorsprong van een paar punten te pakken. Halverwege de set kantelde de wedstrijd. VC Limax kroop uit zijn schulp en VC Trivia kwam steeds meer onder druk te staan. Time-outs en wissels aan Triviazijde konden het tij niet keren: 18-25.

In de tweede set lukte het VC Trivia niet om te ontkomen aan de druk van VC Limax. Ook de uitblinkers aan Triviazijde, Laura Oomen en Isa Tacken, konden niet voorkomen dat Limax een voorsprong van negen punten pakte. Met een 3-12 achterstand was deze set al snel gelopen. VC Trivia herpakte zich wel, maar de voorsprong van negen punten van Limax bleef intact: 16-25.

In de derde set gooide VC Trivia het over een andere boeg. Met Ilse Jacobs binnen de lijnen ontstond meer rust in de opbouw. Toch pakte Limax opnieuw een voorsprong van negen punten: 3-12. Ditmaal wist VC Trivia het gat te verkleinen tot vier punten. Meer liet Limax echter niet toe. Het won deze set met 19-25. In de vierde set was het geloof in een resultaat bij Trivia verdwenen. Het verloor met 16-25.

Voor aanvang van de wedstrijd ondertekende trainer-coach Guus Wilbers een nieuw driejarig contract bij VC Trivia DS1. Wilbers is al sinds de oprichting van VC Trivia in 2018 trainer en coach van dames 1. Vorig seizoen wist hij met het team te promoveren naar de promotieklasse.

Tekst: VC Trivia