Dames VC Trivia winnen in extremis van Stravoc

ma 4 mrt, 11:00 Volleybal
Ton Sieben

In de sporthal in Meterik ontvouwde zich zaterdag 2 maart een ware volleybalstrijd tussen de dames van VC Trivia en Stravoc. VC Trivia moest in een ruim twee uur durend gevecht diep gaan om een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen.

VC Trivia begon goed aan de wedstrijd. Libero Femke Linders, al weken in grootse vorm verkerend, zorgde voor veel stabiliteit. VC Trivia wist het goede spel tot 12-12 vol te houden, maar na een paar fouten zakte het vertrouwen weg en pakte Stravoc een voorsprong van vier punten. Na twee time-outs kwam VC Trivia knap terug. Het won de set uiteindelijk met 25-22.

In de tweede set ontvouwde zich eenzelfde scenario. Wederom moest een 12-16 achterstand worden weggepoetst. Dit lukte, maar bij een gelijke stand van 20-20 ging het alsnog mis. De ene na de andere persoonlijke fout zorgde ervoor dat het vertrouwen al snel weg was en dat Stravoc met 22-25 won.

In de derde set keken de dames van VC Trivia al snel tegen een forse 3-10 achterstand aan. Daarna beet VC Trivia zich vast in de tegenstander, die goed stond te verdedigen. Dit leidde tot een nieuwe, succesvolle, inhaalrace. Maar Stravoc bleef zich hevig verzetten en pakte weer de voorsprong. Het lukte Trivia niet om alsnog een vuist te maken. Het verloor opnieuw met 22-25.

In de vierde set paste VC Trivia de strategie aan. De coach koos voor meer rust en minder aanvalsvariantie. Dit pakte goed uit, want met Ilse Jacobs als tweede spelverdeler binnen de lijnen lukte het VC Trivia om meer tot directe scores te komen. De 25-20 setwinst leidde tot een beslissende vijfde set. Hierin domineerde VC Trivia vanaf het begin. Dit leidde tot een overtuigende 15-7 setzege.

Tekst: VC Trivia