VC Trivia kan geen vuist maken tegen VC Grashoek

ma 11 mrt, 11:18 Volleybal
Ton Sieben
Afbeelding

VC Trivia nam het zaterdag 10 maart in een uitwedstrijd op tegen het voor lijfsbehoud strijdende VC Grashoek. Het gehavende VC Trivia werd van meet af aan onder druk gehouden. Dit resulteerde in een 3-1 verliespartij voor de dames uit Horst aan de Maas.

VC Trivia begon de wedstrijd zonder libero. Dit maakte dat het team op een andere manier invulling moest geven aan het opbouwen van het spel. Het zoeken naar de juist afstemming was zichtbaar, maar Isa Tacken en Ilse Bergs gaven alles om Trivia verdedigend overeind te houden. VC Grashoek maakte optimaal gebruik van de kwetsbaarheid van Trivia. Het kwam zowel in de eerste als in de tweede set al snel op een voorsprong die het vervolgens niet meer uit handen gaf. Ook de nodige time-outs en wissels van VC Trivia hadden niet het gewenste effect.

In de derde set beet VC Trivia flink van zich af, mede door een goede serviceserie van Ilse Bergs. Toen VC Grashoek de achterstand van vijf punten weer langzaam begon in te lopen gooide VC Trivia het over een andere boeg: het bracht Teuntje van Rengs als een verkapte libero binnen de lijnen. Dit zorgde voor meer stabiliteit in de opbouw. Het gevolg was een mooi volleybalgevecht met een zinderende ontknoping. VC Trivia verzuimde de eerste twee setpoints te verzilveren, maar de derde keer was het wel raak: 26-28.

Trivia leek terug in de wedstrijd, maar in de vierde set werd al snel duidelijk dat het de positieve lijn niet kon doorzetten. VC Grashoek was feller en gretiger om de directe punten te scoren. Trivia kon geen vuist meer maken. Dit resulteerde in een 25-17 setverlies.

Tekst: VC Trivia