Ontketend VC Trivia behaalt maximale winst in Velden

di 26 mrt, 09:17 Volleybal

De dames van VC Trivia namen het zaterdag 23 maart in een volgepakte Vilgaard in Velden op tegen VC Velden. VC Trivia verbaasde vriend en vijand door een knappe 0-4 overwinning te behalen.

VC Trivia kwam verrassend sterk uit de startblokken tegen het hoger geklasseerde VC Velden. Met name Sanne Bergs, spelverdeelster aan Trivia-zijde speelde hierin een belangrijke rol. VC Trivia pakte al snel een marge van acht punten. De opgebouwde voorsprong kwam daarna geen moment meer in gevaar. Dit leidde tot een setwinst van 19-25.

In de tweede set bleef VC Trivia het spel dicteren. Vooral Teuntje van Rengs, die helemaal opbloeide in deze wedstrijd, en Laura Oomen, de laatste weken in uitstekende vorm verkerend, zorgden voor de juiste balans. Toen VC Trivia op 21-24 kwam, leek het gedaan. Toch werd het nog billenknijpen voor VC Trivia: VC Velden poetste twee setpoints weg. Uiteindelijk won VC Trivia met 23-25.

In de derde set bleef VC Trivia de boventoon voeren, hoewel VC Velden toch weer aansluiting vond. Dit resulteerde wederom in een bloedstollend slot, waarbij VC Trivia eerst een 21-19 achterstand ongedaan moest maken en vervolgens door een prachtige serviceserie van Sanne Bergs drie matchpoints kreeg. VC Velden kwam terug tot 24-24, maar Trivia bleef rustig en pakte tot tweemaal toe opnieuw het matchpoint. Bij het zesde matchpoint was het ten slotte raak: 26-28.

In de vierde set bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel van VC Trivia was echter minder overtuigend. VC Velden kon hierdoor op een voorsprong van vijf punten komen. VC Trivia vocht zich vervolgens knap terug tot 18-18 en drukte door tot 20-24: opnieuw vier setpoints. Toch bleef het spannend. Uiteindelijk won VC Trivia ook deze set met twee punten verschil: 23-25.

Tekst: VC Trivia