Dames Hovoc slaan aanval op tweede plek af

ma 11 mrt, 13:41 Volleybal

Hovoc Dames 1 nam het zaterdag 9 maart in eigen zaal op tegen de dames van Havoc uit Haps. Hovoc moest winnen om de tweede plek te behouden, terwijl Havoc deze positie juist wilde overnemen. Door een 3-1 zege blijft Hovoc tweede en is het nog volop in de race voor promotie.

Hovoc begon de eerste set sterk, met een aantal goede blokkeringen en aanvallen. De dames namen een comfortabele voorsprong van een paar punten. Door een sterke service wist Havoc iets dichterbij te komen, maar na een time-out won Hovoc uiteindelijk met 25-22. In de tweede set had Hovoc de smaak te pakken. Het liep langzaam uit. Met vijf punten voorsprong kon er relaxed gespeeld worden, al werd dit op momenten iets té letterlijk genomen. Havoc kwam door een aantal tactisch geplaatste ballen steeds dichterbij en servicefouten van de Horster dames maakten het de tegenstander nog gemakkelijker. Evengoed bleef Hovoc alert en toonde het vechtlust, waardoor het de set toch met 27-25 won.
In de derde set serveerde Havoc goed en speelde het tactisch, met als resultaat een voorsprong van vijf punten. Door foutjes aan Horster kant leek de set al snel beslist, maar Hovoc toonde weerbaarheid en kwam nog redelijk dichtbij. Toch ging deze set met 21-25 naar Havoc. Het begin van de vierde set was niet denderend van Hovoc-zijde. Een herhaling van de derde set lag op de loer. Toch wisten de dames het vuurtje aan te wakkeren, waardoor ze weer als team gingen spelen en de service wat beter liep. Een achterstand van zeven punten werd omgedraaid in een voorsprong. Uiteindelijk trok Hovoc de set naar zich toe met 25-21.

Tekst: Hovoc