Dames Hovoc boeken klinkende overwinning op Stravoc

18 dec 2023, 14:07 Volleybal
Afbeelding

De dames van Hovoc speelden zaterdag 16 december de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. In de eigen Dendron Sporthal werd Hyundai Peter Janssen Stravoc Dames 1, een team dat bovenin meedraait in de tweede divisie, met 4-0 verslagen.

Hovoc begon de eerste set nog weifelend, maar pakte het eigen spel snel op en liep uit. Er werd blokkerend veel gescoord en de dames lieten zien dat je niet zomaar van Hovoc wint. Vanaf 18-18 liep het eventjes gelijk op, maar de dames hielden hun hoofden koel en wonnen de eerste set met 25-22.

Ook het begin van de tweede set was niet overtuigend. De communicatie liep niet helemaal gesmeerd waardoor er soms slordigheidsfoutjes in het spel slopen. Hovoc had een time-out nodig om daarna te laten zien wat het allemaal in huis heeft. Vanaf een stand van 15-15 liep Hovoc uit, waarna ook deze set werd binnengesleept: 25-21.

In de derde set pakte Hovoc in het begin wat puntjes. Maar ditmaal was het Stravoc dat wist uit te lopen. Vanaf de dubbele cijfers draaide Hovoc dit patroon om. De dames uit Horst werkten hard en de ene na de andere bal werd hard of juist tactisch op de grond geplaatst bij de tegenstander. De set werd met 25-19 binnengehaald.

In de vierde set maakte Fleur Houwen haar entree op de diagonaalpositie. Hovoc startte sterk en het leek bijna alsof Stravoc niet meer wist waar het te zoeken. Toen Fleur Houwen ging serveren wist de tegenstander niet wat er gebeurde. Met liefst elf services achter elkaar werd het gat groter en groter. Stravoc probeerde nog iets voor elkaar te krijgen via de scheidsrechter, maar niets mocht meer baten: 25-10.

Tekst: Hovoc