SV Melderslo 1 promoveert naar Topklasse

3 apr 2023, 10:57 Algemeen

De korfbalsters van SV Melderslo 1 speelden zondag 2 april de tweede promotiewedstrijd uit de ‘best of three’-serie tegen Swift 1. Na een 21-14 overwinning in de eerste wedstrijd wisten de Melderslose dames nu met 14-15 te winnen. Daarmee stelden ze promotie naar de Topklasse veilig.

Vanaf het begin was duidelijk dat SV Melderslo het niet cadeau zou krijgen in Velden. De ploeg speelde met minder zelfvertrouwen dan in de eerste wedstrijd. Het duurde dan ook bijna tien minuten voordat de score werd geopend. Daarna bleef scoren lastig, al stond het verdedigend wel goed. Daardoor kon Swift ook niet echt in haar spel komen. Bij rust stond een schamele 5-5 op het scorebord.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, al werd er nu wel wat meer gescoord. SV Melderslo had het zwaar en op een gegeven moment wist Swift een gat van twee doelpunten te slaan. De Melderslose korfbalsters vochten zich echter terug en trokken de stand weer gelijk. In een zenuwslopende slotfase werd om en om gescoord. Het was SV Melderslo dat vlak voor tijd op voorsprong kwam. Een slotoffensief van Swift liep uit op niets, waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 14-15.

Deze overwinning betekent dat SV Melderslo volgend seizoen uitkomt in de Topklasse, het hoogste niveau binnen het dameskorfbal. Daarmee schrijft het eerste team clubgeschiedenis. Swift zakt in de zaal af naar de Hoofdklasse.

Tekst: SV Melderslo