Dames Hovoc sluiten seizoen af met nederlaag

di 18 apr., 11:18 Volleybal
Afbeelding

Hovoc Dames 1 sloot zaterdag 15 april het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen ADC. De Horster volleybalsters bleken niet opgewassen tegen de ploeg uit Urmond: Het werd 1-3. 

Vanaf het eerste moment was duidelijk dat er gevochten moest worden voor elke bal. Hovoc begon met een kleine achterstand, maar kon toch steeds bijblijven. Het maakte net wat teveel foutjes, waardoor ADC het soms te gemakkelijk kreeg om punten te maken. Halverwege de set kwam het vuur terug, maar dit was niet meer genoeg om te winnen: 23-25.

In de tweede set begon Hovoc sterk. ADC stond al snel vijf punten achter. Hovoc wist dit gat alleen maar groter te maken. Er werd gestreden voor elke bal. De beloning kwam in de vorm van een 25-16 setwinst. In de derde set was het enthousiasme bij de speelsters iets minder aanwezig. Toch probeerden ze alles eruit te halen wat er in zat. Dit bleek niet genoeg om de set te winnen: 18-25. 

In de vierde set werden lange rally‚Äôs gespeeld en mooie ballen geslagen. Voor elke bal werd gestreden en de achterstand die in het begin ontstond, werd redelijk goed bijgebeend. Maar ADC had geen zin in een vijfsetter en ging eveneens voor elke bal, waardoor het de set uiteindelijk met 19-25 won. 

Tekst: Hovoc