Landgraaf nipt de meerdere van Hovoc

wo 20 mrt, 12:27 Volleybal
Afbeelding

De heren van Hovoc namen het zaterdag 16 maart in de eigen Dendron Sporthal op tegen VC Landgraaf. Ondanks een 2-3 nederlaag zat er progressie in het Horster spel.

In de eerste set werd Hovoc al snel onder druk gezet. Aanvallend wist het niet af te maken en er werd met weinig lef gespeeld. De eerste set ging dan ook met 14-25 naar Landgraaf. In de tweede set was het Horster spel beter verzorgd. Hovoc kwam met 9-6 voor. Landgraaf nam een time-out en knokte terug naar een 11-12 voorsprong. Hovoc liet de kop niet hangen en bleef de pass goed verzorgen. Tot een stand van 22-22 ging het gelijk op. Daarna hield Hovoc het hoofd koel. Op 24-23 sloeg het de set binnen.

De derde set ging van begin tot einde gelijk op. Uiteindelijk nam Landgraaf een voorsprong van drie punten: 19-22. Na een time-out vocht Hovoc zich knap terug. Diagonaal Mike Gooren bracht met enkele rake klappen beide partijen op gelijke hoogte: 23-23. Hovoc kwam zelfs nog op setpoint, maar door een tweetal Horster fouten besliste Landgraaf de set in zijn voordeel: 24-26.

In de vierde set kreeg Hovoc mede door de fantastische sfeer op de tribune de overhand. Na een tussenstand van 11-10 sloeg het een gat. De druk kwam bij Landgraaf te liggen. De Zuid-Limburgers begonnen fouten te maken. Hovoc profiteerde hiervan en sleepte de set vakkundig binnen met 25-17.

In de allesbeslissende vijfde set begon Hovoc matjes. Ineens was het vuur eruit en werd weer met minder lef gespeeld. Door een paar mooie scores van Roel Litjens kwam de stand op 6-7. Landgraaf nam een time-out op 8-8 en bewerkstelligde hierna een voorsprong van drie punten. De strijdlust van Hovoc bleek net niet genoeg om de vijfde set en de overwinning binnen te slepen: 11-15.

Tekst: Hovoc