Meterik herstelt zich van zeperd tegen BEVO

di 23 apr, 14:24 Voetbal
Afbeelding

Ondanks diverse blessures en schorsingen won Meterik zondag 21 april de thuiswedstrijd tegen Grashoek onbedreigd met 4-1. Daarmee herstelden de groenwitten zich van de ruime nederlaag een week eerder in Beringe.

Vanaf de aftrap scoorde Rens Aerts de 1-0. Daarmee gaf hij zijn team een steuntje in de rug om de frustratie van de vorige wedstrijd van zich af te spelen. Meterik hield gedurende de eerste helft het initiatief. Man van de wedstrijd Bjorn Cuppen stuurde na een kwartier met een prima pass Guus Willemsen de diepte in. Die scoorde vervolgens beheerst in de lange hoek de 2-0. Daarna was Meterik even niet bij de les. Grashoek profiteerde hier onmiddellijk van. Koen Gommans kopte geheel vrijstaand de 2-1 binnen. Meterik herstelde zich snel: Teun Jakobs begon een solo vanaf de middenlijn, stuurde Chris van Rengs de diepte in en uit diens voorzet scoorde Teun Jakobs de 3-1.

Na de thee bleef het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde met een aanvallend sterker Meterik. Bart Houben bracht Guus Willemsen in stelling en hij bracht de 4-1 op het scorebord. Grashoek probeerde daarna nog wel iets terug te doen. Het was gevaarlijk met een kopbal, maar Meterik-keeper Luuk Haenen keerde de inzet. Vervolgens werd nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Bij Meterik ontbrak de scherpte om de score verder uit te bouwen. Door de vele wisselingen werd het wedstrijdbeeld rommeliger. Er viel voor de koukleumende toeschouwers nog maar weinig te genieten, maar ze gingen toch tevreden, met de drie punten in de zak, naar huis.

Tekst: RKSV Meterik