Meterik verliest ongelukkig van IVO

wo 8 nov., 09:17 Voetbal
Afbeelding

Meterik trad zondag 5 november in Velden aan tegen IVO. In een rommelige wedstrijd met veel strijd verloren de groenwitten ongelukkig en onverdiend met 2-1.

IVO had in de eerste helft de wind mee en probeerde met lange halen Meterik onder druk te zetten. Meterik had moeite met het gladde veld en was slordig in het uitverdedigen. IVO verraste met een lange haal de Meterik-verdediging maar de doorgebroken speler zag zijn lob langs de verkeerde kant van de paal gaan. Even later kopte Wesley Dirkx in twee instanties de 1-0 binnen. Meterik leek meteen de gelijkmaker te scoren. Teun Jakobs kopte een corner in, maar de bal ging via de lat weer het veld in. Daarna liet Meterik zich weer verrassen door een lange haal. Die werd in eerste instantie nog weggekopt maar daarna weer voor de goal gebracht, waar Bram Kuipers de 2-0 binnenkopte.

Met de wind mee trok Meterik na de thee fel ten aanval. Een Meterik-aanvaller werd middels een grove overtreding gestopt, met een rode kaart voor IVO tot gevolg. Teun Jakobs krulde uit de toegekende vrije trap de 2-1 binnen. De groenwitten leken zelfs meteen de gelijkmaker te scoren maar een inzet van Piet Steeghs ging over de lat. Meterik zocht vol de aanval. Daardoor kreeg IVO extra ruimte, waarvan het leek te profiteren. Luuk Haenen kwam ver uit zijn doel en wist een doelpunt te voorkomen, maar liep daarbij een spaakbeenbreuk op waaraan hij inmiddels succesvol is geopereerd. Meterik mocht de onfortuinlijke keeper niet meer vervangen omdat het maximaal toegestane aantal invallers inmiddels was bereikt. Aanvaller Rick Hesen, net daarvoor ingevallen, trok het keepersshirt aan en voorkwam met een prachtige save zelfs de 3-1. Meterik zette nog wel druk maar IVO hield de gelederen gesloten en behaalde uiteindelijk een fortuinlijke overwinning.

Tekst: RKSV Meterik