Hegelsom wint verrassend van Baarlo

8 mrt 2023, 15:07 Voetbal

Voor een kleine honderd toeschouwers nam Hegelsom het zondag 5 maart op tegen de nummer drie op de ranglijst, VV Baarlo. Na een afgetekende 4-0 in de heenwedstrijd leek het een zware klus te worden, maar niets was minder waar: Hegelsom stuurde Baarlo met een 3-0 nederlaag huiswaarts.

Al na twee minuten kopte Will Spreeuwenberg vanuit een corner de bal bij de tweede paal terug waarna Guido Kauffeld de bal beheerst tegen het net schoot: 1-0. De roodwitten waren ook daarna scherp, wonnen een groot deel van de duels en stonden vaak op de goede plek. Dit resulteerde in de 24e minuut in de volgende grote kans. Jordi Janssen gaf met een bekeken steekpass Guido Kauffeld de gelegenheid om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen. Kauffeld bleef wederom rustig en rondde af: 2-0. Vijf minuten later werd het zelfs 3-0 toen Marc van Rens een foute terugspeelbal aan Baarlo-zijde genadeloos afstrafte. Hegelsom overklaste in de eerste helft het Baarlose ensemble volledig, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld leek.

Na de rust werd de wedstrijd wat feller. Baarlo kwam iets beter in zijn spel en creëerde ook een aantal kansen. Die misten echter veelal kracht of richting. Bovendien stond keeper Sjors Witt zijn mannetje. In blessuretijd had invaller Chiel Teeuwsen nog de kans om zijn invalbeurt te bekronen met een goal, maar hij wist de bal niet in het lege doel te schuiven.

Tekst: VV Hegelsom