Merselo te sterk voor Meterik

18 apr 2023, 11:30 Voetbal

Meterik speelde zondag 16 april de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Merselo. Het was in fases beter dan de tegenstander en kreeg voldoende kansen, maar had uiteindelijk te weinig weerwoord op de tomeloze inzet van de tegenstander. Merselo won dan ook verdiend met 3-1.

Meterik begon goed en was via de vleugels gevaarlijk. Maar na 20 minuten zette Merselo volop druk op de bal en waren de groenwitten even niet bij de les. Luuk Haenen wist eerst nog een inzet te keren, maar uit de daaropvolgende aanval scoorde Jordy Wismans de 1-0. Even later leek een Meterikse verdediger na onnodig balverlies op de rand van de zestien redding te brengen. Maar de goed leidende scheidsrechter constateerde een overtreding en deponeerde de bal op de penaltystip. Luuk Haenen voorkwam met een goede reflex de 2-0. Meterik was wakker geschud en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een half uur schoot Dirk van Rengs na een prima actie van Giel Vullings de 1-1 binnen. Dirk van Rengs kopte vervolgens een voorzet in de voeten van Bjorn Cuppen. Die reageerde niet alert genoeg om de 1-2 te scoren. Vlak voor rust schoten Piet Steeghs en Dirk van Rengs vanuit kansrijke positie nog naast.

Na de thee was Meterik weer dicht bij een voorsprong, maar de Merselo-keeper tikte een schot van Piet Steeghs over de lat. Na een grove overtreding op uitblinker Bjorn Cuppen moest hij de strijd staken. De concentratie verminderde even bij Meterik, waardoor Jordy Wismans de 2-1 kon scoren. Meterik leek de stand weer gelijk te trekken, maar Giel Vullings schoot een gave voorzet van Piet Steeghs naast. Daan Hendriks scoorde even later de geflatteerde en beslissende 3-1 voor Merselo. Ondanks de vele wissels kon Meterik geen vuist meer maken. Merselo was via de counter nog wel een aantal keren gevaarlijk.

Tekst: RKSV Meterik