Meterik verliest van DSV

8 mrt 2023, 15:06 Voetbal

Meterik speelde zondag 5 maart de uitwedstrijd tegen het op de tweede plaats staande DSV uit Sint Anthonis. Behaalde Meterik in de thuiswedstrijd nog een sensationele 5-2 overwinning, nu leden de groenwitten op een hobbelig veld een jammerlijke 1-0 nederlaag.

Vanaf het begin van de wedstrijd was te zien dat twee ploegen tegenover elkaar stonden die echt wilden voetballen. Beide teams probeerden via een degelijke opbouw tot een aanval te komen. Dat viel niet mee op de slechte grasmat. De eerste helft kenmerkte zich aan beide zijden door veel onnauwkeurige passes. Er viel geen enkele uitgespeelde kans te bewonderen.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld te zien. Na een uur speelde een DSV-aanvaller zich knap vrij en gaf de bal lukraak voor het doel. Over alles en iedereen dwarrelde de bal in de verre hoek binnen: 1-0. Meterik gaf zich niet gewonnen en streed voor elke meter. Dat laatste deed DSV ook, waarbij het spel zich vooral rond het middenveld afspeelde. In de slotfase plaatste Dirk van Rengs de bal mooi terug op Cas Janssen, maar zijn schot ging rakelings naast. Pas in de allerlaatste minuut counterde DSV naar zijn eerste echte kans, waarbij de bal op de paal belandde. Na drie overwinningen op rij verloor Meterik nu nipt van een van de kampioenskandidaten.

Tekst: RKSV Meterik