Meterik te sterk voor Oostrum

21 mrt 2023, 16:33 Voetbal

Meterik speelde zondag 19 maart de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Oostrum. De mannen van trainer Paul Heldens hadden de hele wedstrijd het initiatief, kregen tal van kansen, maar behaalden uiteindelijk een even magere als verdiende 2-1 overwinning.

Vanaf de aftrap zocht Meterik vanuit een gesloten verdediging de aanval. Er kwamen voldoende kansen om de score te openen. Schoten van Rens Aerts en Giel Vullings werden evenwel door de keeper gekeerd. Een penaltysituatie met Brent La Crois werd door de scheidsrechter weggewuifd. Rens Aerts schoot vlak voor rust nog een keer rakelings over, maar reageerde even later prima op een dieptepass van Jordi van Rens en scoorde beheerst de 1-0.

Na de thee een zelfde wedstrijdbeeld. Onder aanvoering van ‘man van de wedstrijd’ Coen van Rens zocht Meterik de beslissing. Ook nu keerde de Oostrumse keeper diverse schoten, van onder andere Brent La Crois en Gijs van Rengs. Oostrum leek zijn eerste kans te krijgen na een slippertje in de Meterik-verdediging, maar de gelederen werden weer tijdig gesloten. Dirk van Rengs schoot na 75 minuten via de handen van de keeper de bevrijdende 2-0 binnen. Vervolgens keerde de Oostrum-keeper een inzet van Giel Vullings en schoot Piet Steeghs na een gave actie voorlangs. In de eindfase liet Meterik de teugels wat vieren. Jelt Verrijth mocht in de slotseconde voor Oostrum de niet verdiende 2-1 scoren.

Tekst: RKSV Meterik