Periodekampioen Goes maat te groot voor Wittenhorst

6 nov 2023, 10:41 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst verloor zondag 5 november zijn ongeslagen status op sportpark Ter Horst. Koploper Goes was een maat te groot: 0-4. Door deze klinkende overwinning pakten de bezoekers de eerste periodetitel.

Goes liet er op het kunstgrasveld geen gras over groeien. Na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: een schot van Renzo Roemeratoe werd van richting veranderd en belandde links in de hoek, onbereikbaar voor Roel van Rens: 0-1. In het vervolg waren de kansen ook voor de blauwbroeken, maar Van Rens bleek meerdere keren een sta-in-de-weg.

Na een half uur creëerden de oranjehemden hun eerste kans: Joost van Rensch miste echter en werd vervolgens ook afgevlagd wegens buitenspel. Na een gevaarlijk schot van Daniel Wissel (knappe redding Van Rens), forceerde de thuisploeg enkele gevaarlijke corners. Uit één van deze kansen wist Ruben Peulen bijna te scoren, ware het niet dat doelman Lentink diens inzet via de lat overtikte. In de wel erg lange naspeeltijd van de eerste helft zette Erwin Franse met een zondagsschot de bezoekers op een verdiende 0-2 voorsprong.

Kort na rust kreeg Wittenhorst een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Joost van Rensch zag zijn schot door de doelman tot corner verwerkt worden. Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd beslist: een voorzet van Claude de Smit werd binnengekopt door Sjoerd Verhulst, een doelpunt met een wel erg sterk buitenspelluchtje. Enkele minuten later werd de vierde treffer van de dag een feit, nadat invaller Traas afrondde.

Tekst: RKSV Wittenhorst