Wittenhorst laat zich gemakkelijk verschalken

2 feb. 2023, 09:00 Voetbal
Afbeelding

Voor Wittenhorst stond zondag 28 januari de topper tegen Volharding op het programma. In eigen huis lieten de oranjezwarten zich eenvoudig verschalken door de ploeg uit Vierlingsbeek: 1-3. 

Volharding was niet naar Horst gekomen om het spel te maken. Het loerde voornamelijk op de counter. Aan Wittenhorst de schone taak een bres te slaan. In het eerste kwartier had het scorebord best in werking gesteld kunnen worden. Goede mogelijkheden voor Wittenhorst werden te gehaast of niet scherp genoeg afgerond. De eerste de beste snelle counter betekende daarentegen onverwacht de 0-1: Vincent Buijssen kopte een voorzet fraai binnen. 

Het spel van Wittenhorst was niet best te noemen. De arbiter verzuimde een speler van Volharding te bestraffen toen hij Jeroen Verkennis onheus bejegende. De mannen uit Vierlingsbeek bezondigden zich vaker aan vergelijkbare onplezierigheden. Dit leidde uiteindelijk tot twee rode en vier gele kaarten. 

Intussen was Volharding veel attenter dan Wittenhorst. De score kwam dan ook op 0-2 toen een fellere Luuk Ruhl een dekkingsfout afstrafte. Wittenhorst moest nu een ander strijdplan uit de kast halen. De wil was er zeker. Aan de andere kant was ook duidelijk dat er bij Wittenhorst weinig lukte. Toch kon Jeroen Verkennis de aansluitingstreffer maken. De hoop die hieruit voortkwam was van korte duur: door een flinke dekkingsfout kon Vincent Buijssen het verschil weer op twee brengen. Ondanks een groot overwicht en verschillende kansen wist Wittenhorst in het laatste kwartier geen verandering meer te brengen in de stand. 

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst