Wittenhorst niet bij de les in Nijmegen

1 nov 2023, 10:39 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst leed zondag 29 oktober haar derde nederlaag van dit seizoen. Op bezoek bij het Nijmeegse Orion werd na een zwakke eerste helft met 3-1 verloren.

In het openingskwartier creëerden beide ploegen een kans: Willem Heijnen mikte over en Roel van Rens tikte een schot van Nijmeegse kant over de lat. Na 20 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Amper drie minuten later was het bijna 2-0, ware het niet dat de bal van de lijn werd gekopt. De thuisploeg bleef aandringen en dit zorgde al snel voor een uitbreiding van de score. Na een aanval werd de bal door de Horster defensie niet voldoende weggewerkt. De daaropvolgende boogbal was doelman Van Rens te machtig: 2-0. Ook daarna bleef het Orion dat de klok sloeg. De Horstenaren bleven achter bij de beleving, felheid, snelheid en organisatie van de Nijmegenaren.

Tijdens de theepauze paste trainer Van der Coelen liefst drie wissels toe. Toch moest doelman Van Rens in de eerste minuten van de tweede helft weer enkele keren handelend optreden. De paal behoedde de bezoekers voor een grotere achterstand. Net voor het uur viel dan toch de aansluitingstreffer: uit een corner kopte Giel Beurskens onberispelijk binnen: 2-1. Enkele minuten later stuitte een inzet van Joost van Rensch op de keeper. De bezoekers zaten nu beter in de wedstrijd. Een slotoffensief moest Wittenhorst alsnog een resultaat opleveren. 10 minuten voor tijd zag Luc van Kuijck zijn harde inzet geblokt worden door de doelman. De Horstenaren zochten het doel, de Gelderlanders loerden op de counter. Dit zorgde uiteindelijk voor de 3-1: met een schot vanaf links werd doelman Van Rens in de laatste minuut kansloos gelaten. Daarmee was de derde Horster nederlaag een feit.

Tekst: RKsv Wittenhorst