Wittenhorst vecht zich naar gelijkspel

1 mrt 2023, 15:07 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst ging zondag 26 februari op bezoek bij EFC, de nummer drie op de ranglijst. In Eersel wisten de Horstenaren zich na een 2-0 achterstand terug te knokken tot een 2-2 gelijkspel.

De thuisclub begon de wedstrijd voortvarend. Joni Hooijen was er aan de kant van EFC als de kippen bij om een lage voorzet binnen te schieten: 0-1. Twee minuten later vloog een vrije trap van Niels Krekels ais een granaat in het doel. Zo stond Wittenhorst na amper een kwartier spelen voor een moeilijke opgave. Een aanzetje tot herstel kwam via de voeten van Dion van Horne. Hij nam de bal in een goede positie aan, maar zijn schot ging naast. In de 27e minuut leidde het Horster overwicht tot een vrije trap. Een karweitje voor Nick Driessen. Via zijn voet vloog de bal snoeihard tegen de touwen: 1-2. EFC kwam in de slotfase van de eerste helft vervolgens nog een keer goed weg en ontsnapte daarmee aan een op dat moment verdiende gelijkmaker.

Na de thee was het eerst een stiftje van Willem Heijnen dat net over ging en meer had verdiend. Een uitgelezen kans na een goede aanval leidde evenmin tot een doelpunt. Wittenhorst moest ook in deze fase blijven opletten voor het fysieke geweld van EFC. Deze ploeg schoot uit alle standen, soms met enig gevaar. Terwijl Wittenhorst de lakens uit bleef delen, viel de gelijkmaker die eigenlijk niet uit kon blijven. Bij een snelle aanval over rechts was Joost van Rensch het eindstation. Hij wist zijn directe tegenstander uit te schakelen en, nog belangrijker, ook de doelman: 2-2.

In de slotfase was EFC met een vrije trap nog dichtbij een driepunter. Doelman Ravi Arts behoedde Wittenhorst voor een achterstand door met een knappe redding de bal uit de kruising te ranselen. Het bleef mede daardoor voor beide partijen bij een aanvaardbare 2-2 eindstand.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst