Wittenhorst laat zich gemakkelijk van de wijs brengen

11 apr 2023, 13:54 Voetbal

De bekerdroom van Wittenhorst is maandag 10 april door een lichtzinnige instelling uiteengespat. In en tegen Handel werden de oranjemannen na strafschoppen uitgeschakeld.

De Horstenaren wisten niets tegenover de agressiviteit van Handel te stellen. De Brabanders hanteerden graag het afstandsschot als wapen. Daarmee waren ze enkele keren gevaarlijk. Als Wittenhorst een beetje aanzette, werd ze echter direct gevaarlijk. Daarom hing een goal alsmaar in de lucht. In de 40e minuut was het raak, toen Willem Heijnen dankbaar kon profiteren van getreuzel. Hij bracht de stand op 0-1. Kort voor rust maakte Handel echter alweer gelijk.

Na rust kwam Wittenhorst furieus opzetten. In de 48e minuut liet Joost van Rensch een voorzet los op het hoofd van Tom Spreeuwenberg. Die knikte beheerst in: 1-2. De wedstrijd ging daarna gezapig verder. Wittenhorst dacht de buit binnen te hebben, maar enkele minuten voor tijd kwam Handel fortuinlijk langszij. Na een gruwelijke vergissing van doelman Ravi Arts kon de thuisclub wel heel eenvoudig gelijkmaken. De 2-2 bleef vervolgens tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter op het scorebord staan. Bij de noodzakelijk penalty’s was de spanning daarna te snijden. Tot 3-3 ging het gelijk op. Vervolgens schoot Dion over. Handel maakte geen fout en won de strafschoppenserie met 5-4.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst