Wittenhorst besluit competitie in stijl

30 mei 2023, 11:32 Voetbal

Wittenhorst sloot de competitie maandag 29 mei af met een uitwedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, Volharding. In Vierlingsbeek wonnen de oranjezwarten met 1-3.

Volharding begon de wedstrijd agressiever. Via de snelle Tim Martens werden enkele kansen gecreëerd. Ook stond doelman Roel van Rens een doelpunt voor Volharding in de weg. Wittenhorst liet zien hoe het wel moet. In de 34e minuut maakte Willem Heijnen een goede aanval doeltreffend af: 0-1. Vlak voor de pauze stond de Horster achterhoede te slapen. Tim Martens aarzelde niet en bracht de ruststand op 1-1.

Na rust werd Jeroen Verkennis in het veld gebracht. Hij kon na een magnifiek hakje van Tom Spreeuwenberg al snel de 1-2 op het scorebord brengen. Wittenhorst moest enkele minuten later een tegenvaller incasseren. Ruud Meijers kon niet verhinderen dat hij een doorgebroken speler neerlegde, met een rode kaart als gevolg. Toch bleef Wittenhorst de wedstrijd in handen houden. Het verzuimde enige kansen te benutten. Een handsbal binnen het strafschopgebied bezorgde Wittenhorst een penalty. Jeroen Verkennis stelde met zijn 26e doelpunt zijn titel als topscoorder definitief vast: 1-3.