Wittenhorst wint nipt en doet goede zaken

17 apr 2023, 11:22 Voetbal

Wittenhorst ontving zondag 16 april de nummer negen van de ranglijst: EHC. De thuisclub had een zware dobber aan de ploeg uit Hoensbroek, maar wist de drie punten toch veilig te stellen: 2-1. Puntverlies van de naaste concurrenten maakte het helemaal tot een mooie dag voor Wittenhorst.

De Horstenaren hadden het moeilijk in de eerste helft. EHC was duidelijk aanwezig en maakte er een spannend gebeuren van, ook doordat de oranjemannen slordig met de kansen omsprongen en de omschakeling veel te traag verliep. In de 20e minuut kon de aanhang van de thuisclub juichen. Een spetter van Nick Driessen vloog keihard achter de doelman van EHC: 1-0. Dit betekende dat de bezoekers nog meer druk gingen zetten. Wittenhorst bleef wat achter de feiten aanlopen. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat Ceylan Amory de gelijkmaker kon aantekenen toen hij de bal in de vrije loop ontving. De 1-1 was tevens de ruststand.

Na de pauze veranderde de thuisploeg zijn strijdwijze enigszins. Dit leidde tot een veldoverwicht. De strijd bleef erg spannend met aan beide zijden flinke kansen. Het inbrengen van Tom Spreeuwenberg en Willem Heijnen bracht nog meer mogelijkheden voor Wittenhorst. Een keihard schot van Tom Spreeuwenberg dat bijna in de linkerbovenhoek zeilde, had meer verdiend. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Het duo Spreeuwenberg – Heijnen had echter nog iets extra’s in petto. Een druk bezet strafschopgebied bleek voor hen geen probleem te zijn. Spreeuwenberg vond met een sublieme pass Heijnen, die de verlossende tik wist te geven: 2-1.

Tekst: Piet Nabben / RKsv Wittenhorst