Spectaculaire competitiestart voor Wittenhorst

28 aug 2023, 11:08 Voetbal

Wittenhorst speelde zondag 27 augustus in haar debuutwedstrijd in de 4e divisie, op bezoek bij mede-debutant SC Kruisland, spectaculair met 4-4 gelijk.

Kruisland timmert aardig aan de weg. Na twee opeenvolgende promoties debuteerden de Noord-Brabanders net als Wittenhorst op divisieniveau. Met oud-profvoetballers als Diego Snepvangers, Richelor Spangers en Fouad Idabdelhay in de gelederen, troffen de Horstenaren een ploeg van formaat. Het was Idabdelhay die al snel een grote kans kreeg maar van dichtbij overschoot.

Na ruim tien minuten werd een mooie rush langs de linkerflank door Francis Manengela wel afgerond: 1-0. Rond minuut 20 tekende Giel Beurskens voor de gelijkmaker. De aanvaller liet zijn individuele klasse zien met een fraaie beweging, waarna hij met een punter de bal in de kruising schoot. Vlak voor het half uur kwam Wittenhorst zelfs op voorsprong nadat spits Jeroen Verkennis een terugspeelbal onderschepte en eenvoudig kon afronden: 1-2.

Hoewel Wittenhorst gaandeweg aanzienlijk beter in de wedstrijd kwam, waren het toch de Brabanders die vlak voor rust de gelijkmaker lieten noteren. Een mooie individuele actie van Snepvangers werd door Idabdelhay binnengekopt. De hoogstaande en snelle eerste helft werd hiermee afgesloten met vier doelpunten.

Ook direct na rust was er veel te beleven op sportpark ‘t Hoogje. Een doelpunt van Idabdelhay werd afgekeurd wegens buitenspel en enkele minuten later werd spits Verkennis neergehaald in het zestienmetergebied. De aanvaller benutte de daaropvolgende strafschop en schoot zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. Tien minuten na rust wisten de oranje-zwarten het verschil uit te breiden naar twee. Middenvelder Nick Driessen kopte uit een aanval knap raak: 2-4.

Na deze treffer kantelde het spelbeeld en de thuisploeg kwam terug in de wedstrijd. Een snelle aanval over rechts werd beheerst afgerond door Ouaddaf (3-4). Na 72 minuten kwam zelfs de gelijkmaker op het scorebord nadat Idabdelhay een strafschop benutte. Het spektakelstuk in Noord-Brabant eindigde hiermee onbeslist in 4-4.

Tekst: RKsv Wittenhorst