Ambulance nodig bij gelijkspel tussen Wittenhorst en Venlosche Boys

9 mrt 2023, 08:10 Voetbal
Afbeelding

Wittenhorst speelde zondag 5 maart thuis tegen de buren van Venlosche Boys. In een wedstrijd waarin de spaanders ervan af vlogen, deelden beide teams uiteindelijk de punten: 2-2.

Met een enorme vechtlust werden de Horstenaren in de beginfase teruggedrongen door Venlosche Boys. Een doelpunt kon dan ook bijna niet uitblijven. In de negende minuut was het zover: uit een kopbal werd de score geopend, 0-1. Slechts eenmaal kon de thuisclub de Venlose doelman testen. Tot grote schrik van de Horster toeschouwers kon Paul Wienhoven daarna aan de andere kant ongehinderd de 0-2 aantekenen.

Na rust ontspon zich een voetbalgevecht met alles erop en eraan. Wittenhorst zocht naar gaatjes in de Venlose verdediging, maar moest opletten dat de gevaarlijke uitvallen van Venlosche Boys niet in doelpunten werden omgezet. Wittenhorst kreeg inderdaad meer kleur. Die kwam in de zeventigste minuut tot uiting toen Giel Beurskens na een mooie aanval keurig kon afronden: 1-2.

De wedstrijd kon weer alle kanten op. Venlosche Boys moest nu meer verdedigen en de scheidsrechter kon het met moeite bijhouden. De vechtlust van Wittenhorst moest er weer aan te pas komen om toch weer te hopen op een gelijkspel. Het offensief werd door Nick Driessen met een alles-of-niets-schot bekroond. Dit belandde via een tegenstander kansloos voor de doelman in het net: 2-2. In de laatste minuut was er nog een vervelend voorval, toen de Horster doelman en een tegenstander lelijk met elkaar botsten. De voor de Venlonaar opgeroepen ambulance bleek uiteindelijk niet nodig.

Tekst: Piet Nabben / rksv Wittenhorst