Wittenhorst op weg naar kampioenschap

24 apr 2023, 10:27 Voetbal

Na de 1-4 overwinning zondag 23 april tegen De Ster kan Wittenhorst het kampioenschap nauwelijks nog ontgaan. Bij winst zondag 30 april in de thuiswedstrijd tegen ZSV is het kampioenschap binnen.

In Stein kreeg Wittenhorst een domper te slikken toen Mats van Biljouw met een blessure al vroeg het veld moest verlaten. Toch zette Wittenhorst de toon. Twee snelle aanvallen bleven nog zonder succes, maar in de 9e minuut was het dan toch zover: Joost van Rensch leverde een voorzet op maat af voor Jeroen Verkennis en dit betekende 0-1. Amper een minuut later was het alweer gelijk, toen de linksbuiten van De Ster over het hoofd werd gezien. De oranjemannen verzaakten echter niet. Ze kwamen weer op voorsprong door een schot van Joost van Rensch dat verdween in de linkerbovenhoek: 1-2. Even later tekende Nick Driessen koppend de 1-3 aan na een voorzet van Jeroen Verkennis. Diezelfde Verkennis kon nog voor de pauze zijn tweede treffer laten noteren. Hij joeg de bal steenhard achter de vijandelijke doelman: 1-4.

Na rust zorgde een blessurebehandeling voor langdurig oponthoud. Dit deed beide ploegen geen goed. Na deze fase was Wittenhorst heer en meester, maar het verzuimde een groot aantal kansen te benutten. Het bleef uiteindelijk bij 1-4.

Tekst: Piet Nabben, RKsv Wittenhorst