Wittenhorst tegen Minor snel in slaap gesust

21 mrt. 2023, 16:24 Voetbal
Afbeelding

Op bezoek bij laagvlieger Minor kreeg Wittenhorst zondag 19 maart de kous op de kop. In Nuth gingen de oranjemannen met 4-1 ten onder.

De instelling van Wittenhorst was deze middag droevig. Toch had de eerste de beste aanval al de voorsprong kunnen betekenen. Willem Heijnen manoeuvreerde zich in een riante positie, maar het beslissende tikje ontbrak. Vanaf dat moment was er maar een ploeg die wilde voetballen en dat was de thuisclub. Wittenhorst kon alleen maar toekijken. Minor speelde zonder schroom richting het vijandelijke doel. Twee afstandsschoten die er snoeihard invlogen betekenden een voor Wittenhorst troosteloze 2-0 ruststand.

Eerder kon Wittenhorst deze situatie nog wel eens kantelen, maar het geloof ontbrak deze zondag volkomen. In de persoon van Swen Cornelissen deed Minor Wittenhorst met de 3-0 nog meer pijn. Pas na de 4-0 konden de Horstenaren iets terugdoen. Met het inbrengen van Tom Spreeuwenberg kwam er voorin meer leven in de brouwerij. Met twee mogelijkheden duidde hij al aan dat een tegendoelpunt in de lucht hing. Dat viel in de 64e minuut. Daar bleef het ook bij. Een even pijnlijke als verdiende nederlaag was het resultaat.

Tekst: Piet Nabben / rksv Wittenhorst